Waterpulse – Dé moderne neti pot

Snel van je klachten af met de Neti Pot

Zeker als de temperaturen dalen krijgen veel mensen te maken met het fenomeen verkoudheid, iets dat soms erg lang aan kan houden. Vervelend, want verkoudheid gaat niet zelden gepaard met andere nare klachten als een verstopte neus, minder goed kunnen ademen, keelpijn, hoesten en hoofdpijn. Je voelt je op di momenten allesbehalve goed. En dus wil je zo snel mogelijk van de klachten af en kies je voor de effectieve werking van de Neti Pot. Je spoelt je neus op de meest effectieve manier en het is een middel dat toch echt bewezen (en veel) beter werkt dan de talloze sprays, neusdruppels, stomers en keeldranken die beschikbaar zijn. Niet voor niets wordt dit middel meer en meer voorgeschreven door artsen en zijn gebruikers bijzonder enthousiast over de snelle en effectieve werking.

De Waterpulse is te gebruiken bij:

  • Verkoudheid
  • Hooikoorts
  • Voorhoofdsholteontsteking
  • Bijholteontsteking
  • Dagelijkse reiniging sinussen

Dagelijks ritueel

Een Pot is een klein kruikje met zoutwater waarmee je de neus spoelt. In India wordt het Jala Neti genoemd, hetgeen zoiets betekent als waterreiniging. Met de Jala Neti gebruik je een techniek die op de beste manier neus en oren en je luchtwegen reinigt. In tegenstelling tot in Europa is spoelen in landen als India, Tibet en Nepal de gewoonste zaak van de wereld. Sterker nog; het is er een dagelijks ritueel. Het gebruik speelt een rol bij (de gezondheidstak van) yoga. Het populaire poti biedt niet alleen fysieke verlichting maar aan het middel worden ook psychologische en spirituele waarden toegekend. Behalve de neus hebben ook sinussen erg veel baat bij gebruik. Beter kunnen ademen betekent ook meer levensenergie en op spiritueel gebied wordt door dit middel het derde oog en de hypofyse geactiveerd. Juist vanwege het feit dat gebruik van dit product snel effect sorteert, maakt het dat het middel ondertussen steeds meer populair wordt in westerse landen.

Ook sinussen

Ondertussen breekt het middel dat écht verlichting biedt ook in andere continenten door en dat is niet voor niets het geval. Mensen die het product al kennen, die weten dat gebruik gelijk staat aan een prettig gevoel in de neus en vrijere luchtwegen die gewoon ademen weer mogelijk maken. Op deze manier spoelen is een bewezen effectief middel tegen verkoudheidsklachten en biedt veel voordelen ten opzichte van andere middelen die pretenderen te helpen tegen deze nare klachten. De Neti Pot zorgt ervoor dat den bevuilde slijmlaag in je neus loslaat, oplost en zo je neus uit stroomt. Vanwege de vacuüm druk van het water worden meteen ook de sinussen – de neusholtes- goed schoongemaakt.

waterpulse neti pot

Ook tegen hooikoorts

Het spoelen van de neus maakt de neuslijmvliezen vochtig en bovendien helpt het de klachten bij voorhoofdsholteontsteking danig te verminderen. Ook als je last hebt van hooikoorts is dit sterke product aan te raden. Heb je een verstopte neus, dan zorgt dit middel er voor dat je toch vrij kunt ademen. En dat is natuurlijk wel zo prettig. Bovendien is frequent gebruik van de het potje met zoutwateroplossing een manier om luchtweginfecties zoals verkoudheid te voorkomen. De neus spoelen geeft soms schadelijke stofdeeltjes, pollen en bacteriën geen schijn van kans. Per halve liter water gebruik je ongeveer een theelepel zout (opgelost) en pas voor gebruik van het potje gekookt of steriel water toe. Ook kraanwater is – mits van goede kwaliteit- een optie. Kies verder voor fijngemalen zout, want dit lost makkelijker op in het water.

Het gebruik

Hoe je het middel precies gebruikt? Heel simpel. Je vult het met zoutwater, je leunt daarna voorover en draait je hoofd vervolgens eerst naar links of rechts. Belangrijk is wel om altijd te proberen om kin en voorhoofd op ongeveer dezelfde hoogte te houden. Dan breng je de tuit van het potje in je bovenste neusgat. Doe dit wel voorzichtig. Vervolgens laat je het zoutwater je neus instromen en voel je dat het er via het onderste neusgat weer uitkomt. Je ademt uiteraard door je mond en is je potje leeg, dan draai je je hoofd naar beneden en adem je op krachtige wijze een aantal keren uit. Daarbij knijp je de neusgaten niet dicht waarna ook het water dat in de neus was achtergebleven alsnog je neus uitstroomt. Vervolgens is het tijd je andere neusgat te behandelen en zul je je heel snel een ander- lees: beter- mens voelen. Heb je het gevoel dat er alsnog water in je neus zit, buig dan een aantal keren voorwaarts en houd je blik gericht op de vloer en houd die positie heel even vast. Het is geen enkel probleem de Neti Pot elke dag opnieuw te gebruiken.

Hoe gebruik je de Waterpulse

1

Doe een theelepel fijn zout in de Waterpulse. Bijv keukenzout.

2

Schenk water van 37 ºC in. Het is belangrijk het water eerst te koken.

3

Schroef de dop op de fles. Schud de fles rustig tot al het zout is opgelost.

4

Kies het juiste spuitstuk. Links voor kinderen, rechts voor volwassenen.

5

Druk op de knop om het water te laten stromen.

6

Laat de knop los om het water te stoppen.

7

Begin met het spoelen van je neus. Adem rustig door je mond.

8

Snuit je neus en geniet van de frisse lucht. Herhaal aan andere kant.

Liever een video? Klik hieronder om te bekijken.

Gevoeligere neus

Behalve de al eerder genoemde en bewezen voordelen die het gebruik van de Neti Pot biedt, geeft het ook een schone en frisse adem. Ook mensen de te kampen hebben met klachten als hoofdpijn, migraine, stress en depressie varen wel bij het gebruik van dit middel. Wil je het nieuwe jaar gezonder beginnen en stoppen met roken? Ook dan kan de Neti Pot uitkomst bieden. Je ademt dan namelijk meer door de neus, die weer gevoeliger wordt en je dus ook het ongemak en de vieze smaak van het inhaleren van rook laat ervaren, en dat op indringende wijze. Geheid dat je geen sigaret meer aanraakt. Heb je een partner die nogal snurkt in de nachtelijke uren? Probeer ook dan dit middel, want het helpt tegen die vervelende geluiden die mensen ’s nachts uit de slaap houden. Je kunt het dus met recht een buitengewoon veelzijdig middel noemen, toepasbaar voor tal van klachten. Wie echter verstandig is, die gebruikt het echter al voor er klachten ontstaan, gewoon elke dag opnieuw.

In Nederland koop je dit verlichtende en effectieve middel al geruime tijd bij tal van natuur- en gezondheidswinkels, ook in de vorm van de waterpulse. Deze waterpulse heeft op enkele details na dezelfde werking als de Neti Poti. Gezien de opmars is het zeer waarschijnlijk dat binnen afzienbare tijd het product bij alle apotheken en drogisten in ons land te verkrijgen is.